Historie

De Texashoeve bestaat al vele decennia. Het gebouw is waarschijnlijk ergens tussen 1860 en 1880 gebouwd.

De oorspronkelijke naam was “Hoeve Vormen”. Het was één van de boerderij van de landgoederen van Burgst, welke door boeren werd gepacht van de heer Smits, destijds eigenaar van deze landgoederen.

In het jaar 1908 is Koos Klijssen deze boerderij met café gaan pachten. Koos Klijssen en zijn vrouw kregen in 1909 een dochter, welke zij To noemden. Begin jaren’30 ging de heer Smits door allerlei oorzaken failliet, waardoor Koos na enige tijd de mogelijkheid kreeg om de boerderij te kunnen kopen.

To Klijssen, dochter van Koos, is op 25 januari 1938 getrouwd met Co Boeren en heeft het bedrijf in die tijd overgenomen van vader Koos. To exploiteerde het café, Co deed de boerderij en was daarnaast ook polderwacht.

Uit het huwelijk tussen To en Co werden 6 kinderen geboren. Twee van hen, Hein en Co Boeren, namen in 1970 het café en de boerderij over en veranderden de naam van Hoeve Vormen in de Texasbar. In oktober 2004 heeft de zus van Hein en Co, Corry Meeuwissen-Boeren, samen met haar man Kees en zoon Albert Meeuwissen de Texasbar van haar broers overgenomen, waarbij gelijk de naam werd gewijzigd in Texashoeve.

In de jaren 2005 en 2006 is daarna het café uitgebreid en in een nieuw jasje gestoken waarbij wel de authentieke elementen uit de oude tijd gebleven zijn.